Zrazy w sosie myśliwskim




Przepis na zrazy w ciemnym i pysznym sosie myśliwskim😍 Zrazy wychodzą soczyste oraz mięciutkie!!


Składniki:
Karkówka wieprzowa ( u mnie 6 plastrów)
4 ogórki kiszone
1 średnia cebula
10-12 łyżeczek musztardy
Sól oraz pieprz do smaku
Mąka
Garść suszonych grzybów
Wykałaczki

Grzyby namoczyć w wodzie na ok 15-20 minut
Cebulę pokroić w piórka a ogórki wzdłuż na ćwiartki.
Mięso pokroić jak na kotlety i dobrze rozbić z dwóch stron.
Każdego kotleta doprawić solą oraz pieprzem ale tylko z jednej strony, drugą stronę posmarować musztardą. Na brzegu ułożyć po 2-3 ćwiartki ogórka oraz cebulę, zwinąć w rulon a w razie konieczności spiąć wykałaczkami.
Zrazów nie panierujemy tylko bezpośrednio wkładamy na rozgrzany olej i smażymy z dwóch stron na brązowy kolor. Dzięki temu sos wyjdzie aromatyczny i ciemny. 

Pod koniec smażenia wrzucić resztę cebuli, która nam został, zalać wodą oraz dodać wymoczone grzyby. Zrazy dusić do miękkości ,ja swoje dusiłam ok 45 minut. 
Gdy zrazy są już miękkie sos zaciągnąć mąką oraz doprawić swoimi ulubionymi przyprawami. Jeśli nie macie grzybów lub ich nie lubicie do sosu można dać musztardę i też będzie bardzo smaczny.
Smacznego!!💓💓





 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Ciasto bez pieczenia Milky Way :)

Murzynek

Pączki domowe, mięciutkie i pyszne!