Zrazy w sosie my艣liwskim
Przepis na zrazy w ciemnym i pysznym sosie my艣liwskim馃槏 Zrazy wychodz膮 soczyste oraz mi臋ciutkie!!
Sk艂adniki:
Kark贸wka wieprzowa ( u mnie 6 plastr贸w)
4 og贸rki kiszone
1 艣rednia cebula
10-12 艂y偶eczek musztardy
S贸l oraz pieprz do smaku
M膮ka
Gar艣膰 suszonych grzyb贸w
Wyka艂aczki
Grzyby namoczy膰 w wodzie na ok 15-20 minut
Cebul臋 pokroi膰 w pi贸rka a og贸rki wzd艂u偶 na 膰wiartki.
Mi臋so pokroi膰 jak na kotlety i dobrze rozbi膰 z dw贸ch stron.
Ka偶dego kotleta doprawi膰 sol膮 oraz pieprzem ale tylko z jednej strony, drug膮 stron臋 posmarowa膰 musztard膮. Na brzegu u艂o偶y膰 po 2-3 膰wiartki og贸rka oraz cebul臋, zwin膮膰 w rulon a w razie konieczno艣ci spi膮膰 wyka艂aczkami.
Zraz贸w nie panierujemy tylko bezpo艣rednio wk艂adamy na rozgrzany olej i sma偶ymy z dw贸ch stron na br膮zowy kolor. Dzi臋ki temu sos wyjdzie aromatyczny i ciemny.
Pod koniec sma偶enia wrzuci膰 reszt臋 cebuli, kt贸ra nam zosta艂, zala膰 wod膮 oraz doda膰 wymoczone grzyby. Zrazy dusi膰 do mi臋kko艣ci ,ja swoje dusi艂am ok 45 minut.
Gdy zrazy s膮 ju偶 mi臋kkie sos zaci膮gn膮膰 m膮k膮 oraz doprawi膰 swoimi ulubionymi przyprawami. Je艣li nie macie grzyb贸w lub ich nie lubicie do sosu mo偶na da膰 musztard臋 i te偶 b臋dzie bardzo smaczny.
Smacznego!!馃挀馃挀
Komentarze
Prze艣lij komentarz