Wątróbka w panierce


Polecam na obiad wątróbkę w panierce😍

Składniki:
400 g wątróbki drobiowej
pół szklanki mleka
1 jajko
bułka tarta
2 cebule
sól
majeranek
olej do smażenia

Wątróbkę moczymy w mleku ok 3-4 godziny, dzięki temu zabiegowi będzie ona delikatna oraz pozbędziemy się gorzkiego posmaku.. Po tym czasie wątróbkę osuszamy, obtaczamy w jajku oraz bułce tartej. Mięso smażymy na średnim ogniu, z dwóch stron na zloty kolor (smażę ok 5-7 min)
W osobnym  rondelku duszę cebulę, doprawiam solą oraz majerankiem. Cebula jest idealnym dodatkiem do każdej wątróbki. Spróbujcie sami! Smacznego💓






 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Murzynek

Pączki domowe, mięciutkie i pyszne!

Karkówka w ciemnym i aromatycznym sosie własnym