Rolada mięsna zawijana w cieście francuskim
Przepis na roladę mięsną zawijaną w cieście francuskim, to doskonałe danie które pasuje na każdą imprezę, święta czy nawet zwykły obiad. Zaskocz swoich gości!!!💓
Składniki:
250 g pieczarek
1 duża cebula
ciasto francuskie 300 g
4 łyżeczki przecieru pomidorowego
1 łyżeczka ziół prowansalskich
2 ząbki czosnku
mięso mielone 400 g
1 jajko
100 g sera żółtego
posiekana natka pietruszki
Cebulę i pieczarki kroimy, podsmażamy ok 2 minuty, dodajemy mięso mielone i smażymy nadal ok 10 min. Sos: do koncentratu pomidorowego dodajemy zioła oraz czosnek, wymieszany rozsmarowujemy na cieście francuskim. Na to wykładamy wcześniej podsmażone mięso z pieczarkami i cebulą. Ciasto zaczynam zawijać od szerszej strony, delikatnie i powoli tak by ciasto się nie porozrywało. Wierzch rolady smaruję roztrzepanym jajkiem. Wykładam na blaszkę do pieczenia i piekę ok 30 min w 180C. Smacznego!!😊
Komentarze
Prześlij komentarz