Puszysty sernik z mlekiem w proszku


 Puszysty sernik z mlekiem w proszku!!馃挀
https://youtu.be/8Os83OEtqvk


Przepis:

herbatniki jasne ok 25 sztuk

1 kg twarogu z wiaderka

6 jajek, bia艂ka i 偶贸艂tka osobno

1 szklanka cukru

1 opakowanie cukru waniliowego (16g)

2 opakowania budyniu waniliowego lub 艣mietankowego bez cukru (1 op. 40g)

3/4 szklanki oleju rzepakowego

1,5 szklanki mleka

1,5 szklanki mleka w proszku

Blaszka do pieczenia o wymiarach 31x22


Wszystkie sk艂adniki mieszamy w jednej du偶ej misce (opr贸cz bia艂ek) na g艂adk膮 mas臋. W osobnym naczyniu ubijamy bia艂ka na sztywno a nast臋pnie przek艂adamy stopniowo do masy serowej i miksujemy na wolnych obrotach. Sernik po upieczeniu b臋dzie delikatny oraz puszysty poprzez ubite jajka:)
Ciasto pieczemy w 180C, g贸ra-d贸艂, ok 1 godzin臋 w k膮pieli wodnej ( do piekarnika wk艂adamy dodatkowo blaszk臋 z wod膮). Wierzch sernika nam si臋 mocno zarumieni, sernik wyro艣nie ok 2 cm a podczas studzenia opadnie r贸wno do wyj艣ciowej wysoko艣ci

.SMACZNEGO!!馃槏


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Ciasto bez pieczenia Milky Way :)

Murzynek

P膮czki domowe, mi臋ciutkie i pyszne!