Puszysty sernik z mlekiem w proszku
Puszysty sernik z mlekiem w proszku!!馃挀
Przepis:
herbatniki jasne ok 25 sztuk
1 kg twarogu z wiaderka
6 jajek, bia艂ka i 偶贸艂tka osobno
1 szklanka cukru
1 opakowanie cukru waniliowego (16g)
2 opakowania budyniu waniliowego lub 艣mietankowego bez cukru (1 op. 40g)
3/4 szklanki oleju rzepakowego
1,5 szklanki mleka
1,5 szklanki mleka w proszku
Blaszka do pieczenia o wymiarach 31x22
Wszystkie sk艂adniki mieszamy w jednej du偶ej misce (opr贸cz bia艂ek) na g艂adk膮 mas臋. W osobnym naczyniu ubijamy bia艂ka na sztywno a nast臋pnie przek艂adamy stopniowo do masy serowej i miksujemy na wolnych obrotach. Sernik po upieczeniu b臋dzie delikatny oraz puszysty poprzez ubite jajka:)
Ciasto pieczemy w 180C, g贸ra-d贸艂, ok 1 godzin臋 w k膮pieli wodnej ( do piekarnika wk艂adamy dodatkowo blaszk臋 z wod膮). Wierzch sernika nam si臋 mocno zarumieni, sernik wyro艣nie ok 2 cm a podczas studzenia opadnie r贸wno do wyj艣ciowej wysoko艣ci
.SMACZNEGO!!馃槏
Komentarze
Prze艣lij komentarz