Camembert smażony z żurawiną
Smażony camembert z żurawiną-pyychaaa!!😊😊
Danie jest szybkie, smaczne i proste!! Sprawdzi się jako przystawka lub jako romantyczna kolacja dla dwojga😍 Spróbujcie sami.
Przepis:
Camembert
1 jajko
bułka tarta
olej do smażenia
żurawina (konfitura ze słoika)
opcjonalnie: zapieczone bułki, posmarowane masłem, świeżo wyciśniętym czosnkiem oraz posypane bazylią.
Camemberta obtaczamy w jajku oraz bułce tartej a następnie smażymy z obu stron na złoty kolor. Po ok 5 minutach smażenia sprawdzamy delikatnie czy ser jest w środku miękki, jeśli tak ser jest gotowy.|
Po rozkrojeniu camemberta, ser będzie wypływał i wtedy najlepiej smakuje!!💓 Jeśli będziemy go za krótko smażyć ser nie wypłynie a smak będzie też już inny.
Camemberta podajemy z żurawiną. Smacznego!!😀
Komentarze
Prześlij komentarz