Camembert smażony z żurawiną

 



Smażony camembert z żurawiną-pyychaaa!!😊😊


Danie jest szybkie, smaczne i proste!! Sprawdzi się jako przystawka lub jako romantyczna kolacja dla dwojga😍 Spróbujcie sami.

https://youtu.be/tWxEAZsz04o

Przepis:

Camembert
1 jajko 
bułka tarta
olej do smażenia
żurawina (konfitura ze słoika)

opcjonalnie: zapieczone bułki, posmarowane masłem, świeżo wyciśniętym czosnkiem oraz posypane bazylią.

Camemberta obtaczamy w jajku oraz bułce tartej a następnie smażymy z obu stron na złoty kolor. Po ok 5 minutach smażenia sprawdzamy delikatnie czy ser jest w środku miękki, jeśli tak ser jest gotowy.|
Po rozkrojeniu camemberta, ser będzie wypływał i wtedy najlepiej smakuje!!💓 Jeśli będziemy go za krótko smażyć ser nie wypłynie a smak będzie też już inny.

Camemberta podajemy z żurawiną. Smacznego!!😀




Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Ciasto bez pieczenia Milky Way :)

Murzynek

Pączki domowe, mięciutkie i pyszne!