Ciasto rafaello bez pieczenia
Do przygotowania ciasta b臋dziemy potrzebowa膰:
Herbatniki jasne 400g
艢mietanka 30% 500ml
Masa kajmakowa 400g
1 opakowanie 艣mietanfixu
2 艂y偶ki galaretki cytrynowej
Wi贸rki kokosowe
P艂atki migda艂owe
1 艂y偶ka cukru pudru
Blaszka o wymiarach 25x25
艢mietank臋 ubijamy ma sztywno, dzielimy na p贸艂. Do jednej miseczki z ubit膮 艣mietank膮 dodajemy 1 艂y偶k臋 cukru pudru oraz opakowanie 艣mietanfixu. Do drugiej miseczki dajemy rozpuszczon膮 galaretk臋 (do 1/4 szklanki gor膮cej wody da艂am 2 艂y偶ki galaretki cytrynowej, wymiesza艂am, przestudzi艂am i doda艂am do ubitej 艣mietanki)
1 warstwa : na dno blaszki uk艂adamy herbatniki jasne
2 warstwa : po艂owa puszki masy kajmakowej
3 warstwa : herbatniki jasne
4 warstwa : ubita 艣mietanka z galaretk膮
5 warstwa : herbatniki jasne
6 warstwa : druga po艂owa masy kajmakowej
7 warstwa: herbatniki
8 warstwa : ubita 艣mietanka ze smietanfixem
Na wierzch, ciasto posypujemy wi贸rkami kokosowymi oraz p艂atkami migda艂owymi. Ciasto wstawiamy do lod贸wki na 2-3 godziny lub na ca艂膮 noc. SMACZNEGO!!馃挀馃挀
Komentarze
Prze艣lij komentarz