Ciasto z rabarbarem
Sk艂adniki na ciasto:
3 szklanki m膮ki
1 szklanka cukru
0,5 szklanki oleju
3 jajka
1,5 艂y偶eczki sody oczyszczonej
1,5 szklanki ma艣lanki lub kefiru
Kruszonka:
100 g mas艂a lub margaryny
p贸艂 szklanki m膮ki
p贸艂 szklanki cukru
500 g rabarbaru - myjemy i kroimy w kostk臋
Wszystkie sk艂adniki miksujemy na g艂adk膮 mas臋. Ciasto przelewam na blaszk臋 a na niego wyk艂adam pokrojony wcze艣niej rabarbar. Na wierzch ciasto posypuj臋 kruszonk膮.
Ciasto piek臋 w 180C, g贸ra-d贸艂 przez 45 minut. Ostatnie 10 minut zmniejszam temp.do 170 C
Smacznego!!馃挀馃挀
Komentarze
Prze艣lij komentarz