Klopsiki drobiowe duszone w młodej kapuście
Przepis na klopsiki drobiowe duszone w młodej kapuście💓💓
Składniki:
Pół główki kapusty młodej
1 duża marchewka
1 cebula
500 g mięsa mielonego z indyka (mięso przyprawiłam: solą, pieprzem, majerankiem, dałam 1 jajko oraz pół cebuli pokrojoną w kostkę)
1 szklanka bulionu
koperek
Z mięsa formujemy małe kulki (nie obtaczamy w bułce tartej) i smażymy chwilę na patelni z obu stron. Klopsiki nie muszą być usmażone w środku, będą potem duszone w kapuście.
Kapustę kroimy w paski, cebulę w kostkę, marchewkę tarkujemy na grubych oczkach a koperek siekamy. Warzywa chwilę dusimy (na tej patelni co wcześniej smażone było mięso) kładziemy na to podsmażone klopsiki, zalewamy bulionem i dusimy całość ok 20 minut.
Smacznego😉😉
Komentarze
Prześlij komentarz