Surówka z kapusty pekińskiej
Przepis na pyszną surówkę z kapusty pekińskiej, która pasuje do każdego obiadu💚💚
Pół główki kapusty pekińskiej
1/4 czerwonej papryki
Pół świeżego zielonego ogórka
1 mała marchewkę
Kilka pomidorków koktajlowych
Świeży szczypior oraz natka pietruszki
1 płaska łyżeczka soli
1 płaska łyżeczka cukru
Troszeczkę kwasku cytrynowego (czubek łyżeczki) lub sok z cytryny
Pieprz
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy
Kapustę pokroić w paski, doprawić solą i wymieszać, dzięki temu kapusta trochę zmięknie. Marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach a paprykę, ogórka, pomidory, pietruszkę oraz szczypior pokroić i wrzucić do miski z kapustą. Warzywa doprawić cukrem, kwaskiem oraz pieprzem. Surówkę zmieszać chwilę z przyprawami a następnie dodać majonez oraz musztardę. Ponownie wymieszać.
Ta surówka pasuję do każdego obiadu, jest łatwa, pyszna oraz szybka w wykonaniu.
Smacznego!!💓💓
Komentarze
Prześlij komentarz