Leczo z kiełbasą


Przepis na leczo warzywne z kiełbasą😋😋

Składniki:
500 g kiełbasy podwawelskiej
500 g pieczarek
1 duża cebula
2 średnie cukinie (ok1 kg)
2 średnie marchewki
Papryka po pół czerwonej, żółtej i zielonej
700 g  przetartych pomidorów
1 ząbek czosnku
1 szklanka wody(250 ml)
Do smaku sól, pieprz, słodka papryka oraz zioła prowansalskie

Warzywa oraz kiełbasę pokroić w kostkę.
Najpierw podsmażyć cebulę z kiełbasą aż kiełbasa się zarumieni (ok 10 minut)
Następnie dodać pieczarki i chwile to dusić aż pieczarka lekko zmięknie.

Całość przełożyć do większego garnka, dodać papryki oraz marchewkę i dusić jakieś 20 minut, co jakiś czas mieszając dodając wodę. Doprawić do smaku solą.

Gdy warzywa zmiękną dodać cukinie ze skórką oraz przetarte pomidory. Do smaku doprawić ziołami prowansalskimi, pieprzem, czosnkiem oraz słodką papryką. Leczo jest gotowe po ok 10 minutach lub do momentu w zależności jak grubo jest pokrojona cukinia .

Smacznego!!💚💚💓

 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Ciasto bez pieczenia Milky Way :)

Murzynek

Pączki domowe, mięciutkie i pyszne!