Ciasto kr贸wka
Przepis na pyszne ciasto kr贸wka馃槏 Ciasto na zimno, bez pieczenia a wi臋c szybkie do zrobienia. Jest niezawodne i sprawdzi si臋 na ka偶d膮 okazj臋馃槈
Link do filmu
Sk艂adniki:
Biszkopty pod艂u偶ne 400 g
Mleko
500 ml 艣mietanki 30 %
250 g serka mascarpone
1 艂y偶ka cukru pudru
Masa kr贸wkowa (kajmak) 2x460 g
2 opakowania 艣mietanfixu 9 g
ok 200 g s艂onecznika
2 gar艣cie p艂atk贸w migda艂owych
Blaszka 25x25
Biszkopty namaczamy w mleku i wyk艂adamy na blaszk臋 wy艂o偶on膮 papierem. S艂onecznik upra偶y膰 na suchej patelni ok 3-5 minut.
Sch艂odzon膮 艣mietank臋 ubi膰 na sztywno, pod koniec ubijania doda膰 mascarpone oraz cukier puder. Do ubitej 艣mietanki wsypa膰 2 艣mietanfixy, dzi臋ki temu masa b臋dzie bardziej puszysta oraz zwarta.
Na biszkopty wyk艂adamy kolejno: 1 warstw臋 masy kr贸wkowej, na to po po艂ow臋 upra偶onego s艂onecznika, ubit膮 艣mietan臋, zn贸w biszkopty namoczone w mleku, 2 warstwa masy kr贸wkowej.
Ca艂o艣膰 posypujemy reszt膮 s艂onecznika oraz p艂atkami migda艂owymi . Ciasto wk艂adamy do lod贸wki na ca艂膮 noc a rano do kawy mo偶ecie delektowa膰 si臋 pysznym ciastem - kr贸wka馃槂
Smacznego!馃挀馃挍
Komentarze
Prze艣lij komentarz