Zapiekane naleśniki po meksykańsku
Olej do smażenia
Mięso mielone przełożyć na rozgrzaną patelnie, doprawić solą, pieprzem, bazylią oraz papryką. Przyprawy z mięsem smażyć ok 5 minut cały czas mieszając. Na koniec wcisnąć czosnek przez praskę oraz dodać koncentrat pomidorowy. Dusić całość ok 7 minut.
Żółty ser zetrzeć na tarce. Kukurydzę odcedzić a fasolę przełożyć na sitko i przepłukując wodą.
Po tym czasie, gdy mięso jest usmażone przełożyć do miski, dodać 100 g startego sera, kukurydzę oraz fasolę.
Na każdego naleśnika nałożyć po 2-3 łyżki farszu, dobrze zawinąć (może być w rulon lub tak jak na krokieta)i włożyć do naczynia żaroodpornego. Wierzch każdego naleśnika posmarować koncentratem pomidorowym, na koniec posypać oregano oraz startym żółtym serem.
Naleśniki po meksykańsku zapiekać ok 10-15 minut w 180C góra-dół bez termoobiegu.
Smacznego! 💓
pysznie wyglądają
OdpowiedzUsuń