Babeczki cytrynowe na Wielkanoc


Przepis na fiku艣ne babeczki cytrynowe, kt贸re sprawdz膮 si臋 na Wielkanoc 馃挍馃挍

Sk艂adniki:
3 jajka 
1 szklanka cukru pudru
2 艂y偶eczki proszku do pieczenia
2 szklanki m膮ki
sok wyci艣ni臋ty z dw贸ch cytryn
150 rozpuszczonego i przestudzonego mas艂a 

Wszystkie sk艂adniki miksujemy do uzyskania g艂adkiej masy a nast臋pnie przek艂adamy do papilotek. Ciasto nak艂adamy do po艂owy foremek, poniewa偶 ciasto nam sporo uro艣nie podczas pieczenia. 
Babeczki pieczemy w 170C ok 25 minut.

Babeczki przystrajamy wedle siebie, mo偶e to by膰 cukier puder lub po prostu lukier. Ja swoje babeczki przyozdobi艂am kremem - ubi艂am 艣mietank臋 30 % (200g) z serkiem mascarpone (250g) do kremu doda艂am 1 艂y偶k臋 cukru pudru. Na wierzch po艂o偶y艂am bia艂e jajka czekoladowe, kt贸re na babeczkach przypominaj膮 uszy zaj膮ca. Smacznego!!馃挀馃挀馃槉馃槉



 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Ciasto bez pieczenia Milky Way :)

P膮czki domowe, mi臋ciutkie i pyszne!

Kark贸wka w ciemnym i aromatycznym sosie w艂asnym