Jajka faszerowane pieczarkami oraz papryką
Składniki:
5 jaj
200 gr pieczarek
Kawałek świeżej czerwonej papryki
1-2 łyżki majonezu
1-2 łyżki musztardy
Olej do smażenia
Sól oraz pieprz do smaku
Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Starte pieczarki smażymy na niewielkiej ilości oleju ok 10 minut aż do momentu odparowania wody.
Ugotowane jajka przekroić na pół , żółtka przełożyć do osobnej miseczki.
Paprykę pokroić w bardzo drobną kostkę.
Do miseczki z żółtkami dodać usmażone pieczarki, paprykę, majonez oraz musztardę. Całość doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać. Farsz wyjdzie dosyć rzadki i dzięki temu jajka nie będą suche. Jeśli ktoś lubi bardziej zwarty farsz polecam dodać po 1 łyżce majonezu oraz musztardy.
Gotowy farsz nałożyć na jajka i gotowe.
Smacznego! 💛
Komentarze
Prześlij komentarz