Jajka - kurczaczki wielkanocne
Przepis na kurczaki wielkanocne:)
Składniki:
5 ugotowanych jajek na twardo
1 średnia marchewka
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz, słodka papryka do smaku
ziele angielskie lub pieprz w kulkach
Jajka gotujemy na twardo. W jajkach odcinamy dół, tak by jajka stabilnie stały na talerzu. U góry robimy nacięcia w kształcie zygzaków. Odciętą górę odkładamy i jeśli chcemy zrobić koguta to na czubku robimy nacięcie wzdłuż, by włożyć grzebyk.
Z jajek wyciągamy żółtka i robimy z nich farsz ( majonez, musztarda oraz przyprawy). Farsz nakładamy do środka jajek.
Z marchewki wycinam grzebyki oraz dzióbki.
Z ziela angielskiego zrobiłam oczy, a z wyciętej marchewki dzioby.
Życzę udanej zabawy podczas przyrządzania jajek oraz smacznego!!😊
Komentarze
Prześlij komentarz